Homs

Nu rata cele mai moderne piese de mobilier la prețuri accesibile, Homs.ro – Profita de Mega Reduceri

Serviciu asistenta 9/18 Serviciu asistenta 9/18
Retur produse Retur produse

Top seturi de mese și scaune: 6 seturi pentru fiecare stil decorativ

02.11.2022
2

Cuprins

  1. Masă tip bar pentru bucătăriile mici
  2. Masă pentru 2 persoane cu aspect versatil
  3. Masă cu 4 scaune in design industrial
  4. Set masă cu 6 scaune în culoare puternică pentru un design modern
  5. Set masă cu 6 scaune în stil scandinav
  6. Masă extensibilă cu 6 scaune în stil clasic

 

Zona de luat masa este una foarte importantă în fiecare locuință. Locul de luat masa din casa ta poate fi poziționat în bucătăria propriu-zisă, ori în living. Sau poate ai optat pentru varianta open space și ai plasat setul de mese și scaune astfel încât să separe vizual bucătăria de camera de zi. Indiferent de situație, acest loc este unul important care merită atenția ta.

Atunci când îți alegi setul de masă și scaune este recomandat să ții cont de câteva aspecte. Unul, destul de important este stilul decorativ al încăperii. Dacă reușești să armonizezi locul de luat masa cu decorul încăperii vei obține un ambient plăcut și primitor.

Nu te îngrijora, suntem aici să te ajutăm! Am pregătit pentru tine o listă de 6 seturi de mese și scaune, compatibile cu cele mai populare stiluri de design interior din ultimii ani. Dacă ești în căutare de idei, tips&tricksși inspirație pentru amenajarea zonei de dining din casa ta, te afli în locul potrivit1

  1. Masă tip bar pentru bucătăriile mici

Bucătăriile mici sunt frecvent întâlnite în cazul apartamentelor. Orice pasionat de gătit știe cât de important este ca bucătăria să îți ofere suficient spațiu de lucru, dar și de depozitare.

Așadar, unde așezăm masa? Uite o soluție, alege o masa tip bar, înaltă. Nu ocupă mult spațiu, arată foarte bine și completează perfect bucătăria.

Tips!

În cazul acestor bucătării, destul de înguste, o soluție ingenioasă este să dispui cât mai mult mobilier pe verticală, până în apropierea tavanului. Optează pentru rafturi pe perete pentru bucătărie în care să depozitezi eficient tot ce ai nevoie.

 

 

  1. Masă pentru 2 persoane cu aspect versatil

 

 

Sunt momente în viață când o masă cu două locuri este tot ceea ce avem nevoie. Poate că în studenție, atunci când îți împarți spațiul de locuit cu un singur coleg și nu intenționați să aveți musafiri la masă prea des. Ori când tu și partenerul v-ați mutat recent împreună și preferați să vă bucurați unul de prezența celuilalt în intimitate.

Dacă și tu te afli într-una din aceste etape, atunci ești de acord că o masă cu două locuri este o variantă bună. Mai ales una într-un stil minimalist, adaptabilă oricărui decor, precum aceasta.

  1. Masă cu 4 scaune in design industrial

 

Deși am stabilit anterior că există etape din viață când o masă cu doar 2 locuri este suficientă, trebuie să acceptăm că cea mai comună și practică este masa cu 4 locuri.

Stilul industrial este în tendințe de câteva sezoane și prezent în din ce în ce mai multe case. Minimalist, modern și cu piese statement, decorul industrial este relativ ușor de obținut, dar, în același timp, permite multe alegeri creative, în ceea ce privește cromatica și detaliile.

Dacă până acum ai optat pentru un design industrial, îți recomandăm ca și pentru zona de luat masa să menții același ton. 

Alege o masă cu blat din lemn de culoare deschisă, cu picioare din metal și scaune negre, din același material, specifică stilului.

Tips!

Un alt detaliu cheie în amenajarea de tip industrial este corpul de iluminat. Completează decorul cu o astfel de piesă pentru un aspect unitar al încăperii. Explorează opțiunile Homs de corpuri de iluminat!

 

  1. Set masă cu 6 scaune în culoare puternică pentru un design modern

Design-ul modern este caracterizat de minimalism, de folosirea extrem de eficientă a spațiului, de linii fine, organizare și funcționalitate. O altă trăsătură definitorie a stilului modern este cromatica.

O combinație cromatică des întâlnită în decorul modern este cea dintre alb și culorile puternice. Adesea, este aleasă o masă albă, în timp ce scaunele devin pata de culoare.

Poți opta pentru o masă extensibilă albă cu 6 scaune albastre, sau poți opta pentru alte nuanțe precum roz, portocaliu sau verde, în funcție, desigur, de ambientul pe care dorești să-l creezi.

Tips!

Esența amenajărilor moderne stă în mixarea pieselor principale cu detaliile. Dacă această mixare se dovedește a fi fericită, atunci se va crea un ambient plăcut, cu aspect unitar, fără discrepanțe inestetice, în ciuda diferențelor cromatice.

Un detaliu care poate face diferența este covorul. Uite o idee: dacă ai mers pe varianta prezentată de noi, cu masă albă și scaune bleu, iar parchetul este, de asemenea într-o culoare deschisă, alege un covor în nuanța scaunelor. Sigur cadrul creat va fi unul foarte plăcut, primitor și atractiv.

 

  1. Set masă cu 6 scaune în stil scandinav

Stilul scandinav este din ce în ce mai popular. Preferat în general de tinerii cu stil de viață activ și dinamic, acest tip de amenajare se caracterizează prin funcționalitate la superlativ, atenție la detalii, linii fine, minimalism și influența naturii.

Dacă adopți acest stil, atunci un set cu masă și 4 scaune albe este soluția potrivită, care se va integra perfect!

Tips!

În amenajările de tip scandinav decorațiunile folosite sunt cele inspirate din natură. Sunt mixate armonios suprafețele netede albe, materialul lemnos și tonurile verzi, vii și fresh ale plantelor.

O etajeră din lemn pentru plante poate trece drept decorațiunea perfectă într-un astfel de ambient.

 

Așadar, alege cu încredere pentru decor plante în recipiente de lemn, de diferite mărimi, forme și structuri.

 

  1. Masă extensibilă cu 6 scaune în stil clasic

Clasic înseamnă, în esență, un singur lucru: atemporalitate. Indiferent de sezon, de tendințe, stilul clasic rămâne o opțiune sigură și stilată.

Dacă vrei să rămâi doar în zona de clasic, fără să te apropii de cea rustică, atunci secretul constă în cromatică.

O masă din lemn de culoare închisă, împreună cu scaune în tonuri roșiatice creează cu ușurință un cadru clasic, dar rămâne ancorat în liniile actuale.

Dacă ai mai mulți invitați la masă, completează-ți setul de scaune, căci masa este extensibilă.

Tips!

Dacă alegi un interior clasic, continuă cu decorațiuni din aceeași sferă. De exemplu, un suport din lemn pentru sticle de vin este o idee practică și estetică ce ar crea ambientul perfect.

 

 

Să-ți alegi setul de masă cu scaune nu trebuie să fie o provocare. Alege un stil, respectă direcțiile generale, dar nu uita să-ți explorezi creativitatea și să aduci un strop din personalitatea ta în decorul interior!

 

Adauga comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

NEWSLETTER

Aboneaza-te la newsletter-ul HOMS.