Homs

Nu rata cele mai moderne piese de mobilier la prețuri accesibile, Homs.ro – Profita de Mega Reduceri

Serviciu asistenta 9/18 Serviciu asistenta 9/18
Retur produse Retur produse

Cum alegi mobila living - 11 sfaturi utile pentru amenajarea perfecta

07.06.2023
0

Cum alegi mobila living - 11 sfaturi utile pentru amenajarea perfecta

Alegerea mobilei potrivite pentru living este esentiala pentru a crea un spatiu confortabil si functional în casa ta. Indiferent daca ai un living mic sau unul spatios, este important sa faci alegeri inteligente pentru a te asigura ca mobilierul se potriveste stilului tau de viata si indeplineste toate nevoile tale. In acest articol, vei descoperi 11 sfaturi utile care te vor ghida in procesul de selectare a mobilierului perfect pentru livingul tau.

coltar extensibil

Masoara-ti livingul

 

Inainte de a Incepe sa cauti mobila living, fa toate masuratorile necesare. Astfel, vei sti exact cat spatiu ai la dispozitie si vei putea gasi mobilierul potrivit in functie de dimensiuni. Cunoasterea spatiului te va ajuta mai ales sa alegi canapele si fotolii. Intr-o sufragerie cu spatiu ofertant, poti opta pentru coltar extensibil Monaco, in timp ce un living mic poate acomoda canapeaua extenisibla Miranda, o optiune compacta, cu un pret accesibil. Ai grijă să iei în considerare și locurile de acces și circulație în cameră atunci cand alegi mobilier pentru living.

set masa si scaune

Stabileste-ti prioritatile 

 

Gandeste-te la modul in care folosesti livingul si care sunt prioritatile tale. Ai nevoie de un colt de relaxare, un spațiu de depozitare suplimentar sau de un loc de luat masa? In functie de raspunsul la aceasta intrebare, poti alege un set masa extensibila cu scaune pentru cinele alaturi de familie si prieteni, poti alege o canapea cu lada de depozitare daca vrei sa nu ocupi spatiul din dulapuri sau poti opta pentru un coltar extensibil Roma atunci cand stii ca vei avea musafiri care vor dormi la tine. Stabilirea prioritatilor te va ajuta sa te concentrezi asupra pieselor de mobilier esentiale.

mobila living

Alege stilul potrivit pentru mobila living

 

Fii consecvent cu stilul de design interior al casei tale atunci când alegi mobila pentru living. Fie ca preferi un stil modern, minimalist, clasic sau eclectic, asigura-te ca mobilierul se incadreaza armonios in decorul existent. Un decor rustic poate fi definit cu ajutorul mesei din lemn wood, alaturi de banchete din lemn.

set canapea si fotolii

Optează pentru mobila living modulara

 

Daca ai un living mic sau doresti sa maximizezi spatiul disponibil, mobilier living modular este alegerea ideala. Aceste piese versatile iti permit sa le configurezi in funcție de nevoile tale si sa le adaptezi in functie de schimbarile din camera. Un set canapea si fotolii Milano reprezinta alegerea optima atunci cand vrei sa inlocuiesti canapeaua clasica cu piese versatile pe care le poti muta dupa nevoie. Opteaza pentru piese de mobilier care pot fi rearanjate usor si adaptate in functie de nevoile si schimbarile din living. Acest aspect te va ajuta să iti personalizezi spatiul in functie de evenimente sau preferinte.

mobila living

Cauta mobila living de calitate

 

Investeste in mobilier living de calitate, rezistent si durabil. Chiar daca costul poate fi putin mai mare, vei beneficia de piese care vor rezista in timp si vor arata bine ani de zile. Verifica materialele folosite, finisajele si rezistenta structurii.

bibilioteca

Nu uita de functionalitate

 

Pe langa aspectul estetic, asigura-te ca mobilierul indeplineste si functionalitatea dorita. De exemplu, daca ai nevoie de un spatiu de lucru, alege o masa sau un birou practic si ergonomic. Opteaza pentru biblioteci si rafturi si optimizeaza-ti spatiul. 

etajera

Compara si cerceteaza

 

Nu te grabi sa faci achizitii. Compara diferite optiuni de mobilier, verifica recenziile si recomandarile altor cumparatori si cerceteaza diverse magazine de mobila. Astfel, vei putea lua cea mai informata decizie si vei gasi mobilierul perfect pentru livingul tau. La noi vei gasi mobilier living ieftin, durabil si modern.

canapea

Alege culorile potrivite

 

Culorile mobilierului pot influenta in mod semnificativ atmosfera livingului. Culorile deschise si neutre pot crea o senzatie de spatiu si luminozitate, in timp ce culorile mai inchise pot adauga o nota de intimitate si confort. Asigura-te ca alegi culorile in concordanta cu paleta de culori existenta in living. Multe produse pe care le vezi pe site sunt disponibile in mai multe variante de culori, asa ca nu uita sa verifici paginile produselor care iti plac!

comoda tv

Creeaza-ti un spatiu multimedia

 

Defineste o zona pentru serile tale de film si creeaza-ti spatiul perfect din care sa te poti uita la serialul preferat. Alege o comoda TV in functie de dimensiunea televizorului tau si cea mai comoda canapea. Adauga si o masuta de cafea pe care sa iti pui popcornul si pregateste-te sa dai play!

masuta de cafea

Alege materiale usor de intretinut

 

In special intr-un living, unde traficul este intens, este important sa alegi mobilier confectionat din materiale usor de intretinut si curatat. Opteaza pentru materiale rezistente la pete si zgarieturi, care pot fi curatate rapid si usor. Canapele din stofa impermeabila, mese din pal si comode TV din lemn – cele mai bune variante atunci cand vrei sa pastrezi mobila living curata usor.

 

Inspira-te din mai multe surse

 

Cauta inspiratie in reviste de design interior, site-uri web sau chiar in vizitele la expozitii si targuri de mobila. Acest lucru iti va permite sa explorezi stiluri si tendinte noi si sa iti dezvolti propriul stil unic. Realizeaza un Moodboard cu imagini cu mobilier living care se apropie de ceea ce ti-ai dori la tine acasa si foloseste-l atunci cand cauti mobila.

 

Alegerea mobilierului pentru living poate fi o provocare, dar cu aceste 10 sfaturi utile, vei fi mai bine pregatit sa faci alegeri informate. Nu uita sa iei in considerare dimensiunile livingului, stilul dorit, calitatea si functionalitatea mobilierului.

 

Adauga comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

NEWSLETTER

Aboneaza-te la newsletter-ul HOMS.