Homs

Nu rata cele mai moderne piese de mobilier la prețuri accesibile, Homs.ro – Profita de Mega Reduceri

Serviciu asistenta 9/18 Serviciu asistenta 9/18
Retur produse Retur produse

Cum alegi mobila de bucătărie: 5 sfaturi utile pentru amenajarea perfectă

19.07.2023
0

Cum alegi mobila de bucătărie? 5 sfaturi utile pentru amenajarea perfectă

masa mobilier bucatarie

Alegerea mobilei pentru bucătărie poate să-ți dea multe bătăi de cap. Dacă îți dorești să obții o bucătărie spațioasă dar în același timp funcțională trebuie să acorzi o atenție sporită întregului design cât și elementelor de mobilier alese. 

În articolul de azi, am pregătit pentru tine 5 sfaturi de care să ții cont atunci când alegi mobila de bucătărie pentru locuința ta.

Utilizează inteligent spațiul 

 

Încearcă să-ți proiectezi mobila de bucătărie ținând cont de cele 5 zone de lucru indispensabile pe care aceasta trebuie să le aibă (zona de provizii, zona de pastrare, zona chiuvetei, zona de lucru și preparare și zona plitei). 

Bucătăria trebuie să fie un loc practic și funcțional care să-ți permită să-ți desfășori întreaga activitate. Astfel amenajare bucătăriei tale în funcție de zone se bazează pe o ordine firească a activităților și are ca scop reducerea distanțelor și a pierderilor de timp. 

 

Nu încărca prea mult camera

 

O bucătărie încărcată de mobilier nu îți va permite să-ți desfășori activitatea și nici să te bucuri de momentele cu cei dragi. Păstrează un stil cât mai simplu și inteligent. Pe lângă mobila de bucătărie adaugă și o masă spațioasă și niște scaune confortabile care să-ți ofere cel mai bun spot pentru mesele în familie. Dacă bucătăria este mai spațioasă, pentru un plus de confort poți alege un colțar pe care să-l incluzi în zona de servit masa. 

 

Amenajează-ți obiectele pe niveluri

 

Alege un mobilier de bucătărie funcțional și organizează obiectele în funcție de utilitatea acestora, astfel încât să le ai mereu la îndemână. De exemplu obiectele mai ușoare și pe care nu le folosești atât de des pot fi depozitate în partea de sus, iar cele mai grele, oale, tigăi, în partea de jos și cât mai aproape de plită. 

Dacă îți plac lucrurile organizate și cât mai la vedere, poți opta pentru un raft de perete pe care să-l incluzi în designul întregii încăperi. Iar dacă ai prea multe obiecte poți să apelezi și la ajutorul unui dulap, pentru depozitarea lucrurilor extra. 

 

Respectă distanțele de siguranță

 

Poate ți se pare un lucru banal la prima vedere, dar află de la noi că respectarea distanțelor de siguranță între obiectele și mobila de bucătărie este esențială pentru a evita accidentările.

  • Lasă 40 de cm spațiu liber între aragaz și frigider și 60 de cm între aragaz și chiuvetă. În acest fel eviți să torni apă pe aragaz sau vice versa ulei pe chiuvetă.
  • Poți câștiga cu 30% mai mult spațiu dacă alegi să folosești corpuri de mobilier cu o înălțime de 92 cm. 
  • Pentru a te bucura de o eficiență maximă a hotei este recomandat să lași o distanță de 65 cm între aragaz/plită și hotă. 
  • Fixează blatul de lucru al mobilei de bucătărie la o distanță de 85-90 cm de podea, bineînțeles ajustând-o în funcție de înălțimea ta. 

 

Ține cont de calitatea mobilei de bucătărie 

 

Când vine vorba de mobila de bucătărie calitatea este mai importantă decât designul. Astfel îți recomandăm să alegi înțelept și documentat mobila de bucătărie dacă vrei să te bucuri de aceasta ani la rândul. 

Cel mai important factor îl reprezintă calitatea materialului folosit și modul de execuție. Nu uita nici că mobila din bucătărie este uzată zilnic și acesta este motivul real pentru care ar trebui să te ghidezi după calitate. 

 

Dacă îți dorești să obții o bucătărie funcțională și compartimentată inteligent, ține cont de sfaturile de mai sus și nu o să dai greș. Alege mobilă de bucătărie ținând cont de calitate, funcționalitate, spații de depozitare și mai apoi de design. 

 

Ce mese și scaune să incluzi în amenajarea bucătăriei perfecte?

 

În încheierea acestui articol am pregătit pentru tine o selecție de mese și scaune pentru bucătărie care te vor ajuta să dai viață încăperii și să te bucuri de calitate și confort ani la rând. 



Set masa extensibila cu 6 scaune tapitate Homs cristal nuc-verde 170 x 80 cm


masa bucatarie

Setul de masă extensibilă cu 6 scaune tapitate se potrivește perfect în bucătărie. Dacă sunteți o familie numeroasă, aceasta este ideală pentru mesele cu familia



Set Masa cu 4 Scaune Bucatarie, Alb-negru,120x80x75 cm, 30409SET

Dacă ai la dispoziție un spațiu mai mic în bucătărie, acest set format dintr-o masă și  4 scaune este tot ce ai nevoie. Realizat din materiale de cea mai bună calitate și cu un design plăcut și elegant va oferi încăperii nota finală de care are nevoie pentru a fi completă.




Masa bucatarie ,tip bar, lemn.seria wood A-620,pin natur-negru,150x35x90 cm, 30152

masa bar bucatarie

Dacă îți dorești totuși o masă mai specială, această masă de bucătărie, tip bar e exact ce cauți. Practică și elegantă îți va oferi spațiul și funcționalitatea de care ai nevoie. 

 

Set masa alba extensibila cu 4 scaune tapitate maro Homs Cristal 110 x 70 cm, picioare lemn

masa alba bucatarie

Dacă ai optat pentru un design simplist iar mobila de bucătărie este în culori albe, poți opta pentru o masă în aceeași notă. În plus scaunele tapițate în culoarea maro vor fi în centrul atenției în toată încăperea. 

 

Alegerea mobilierul de bucătărie poate fi o adevărată provocare dar cu elemente de mobilier calitative vei obține în cele din urmă bucătăria la care visezi.

Descoperă pe site întreaga noastră gama de mobilă de bucătărie și alege calitatea pentru casa ta!



Adauga comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

NEWSLETTER

Aboneaza-te la newsletter-ul HOMS.