Homs

Nu rata cele mai moderne piese de mobilier la prețuri accesibile, Homs.ro – Profita de Mega Reduceri

Serviciu asistenta 9/18 Serviciu asistenta 9/18
Retur produse Retur produse

Amenajarea sufrageriei în 6 pași: ghid practic pentru începători

02.11.2022
0

 

Dacă eșt preocupat de amenajarea sufrageriei tale, dar nu știi de unde să începi, găsești în acest ghid practic toate principiile de bază ale acestui proces!

Sufrageria este una dintre cele mai importante încăperi dintr-o locuință! Acesta este locul în care te relaxezi, în care te bucuri de o lectură sau de serialul favorit.

Ea găzduiește serile în familie, ocaziile importante din viața ta și întâlnirile cu prietenii! E unul dintre locurile din casă în care creezi amintiri plăcute, la care te vei gândi mereu cu drag!

Un loc atât de special trebuie să creeze senzația de confort. O sufragerie primitoare te îmbie la relaxare și îți oferă o stare generală de bine!

Nu te îngrijora, nu este greu să obții un astfel de ambient în căminul tău!

La bază, amenajarea sufrageriei presupune 6 pași simpli pe care îi vei găsi mai jos. După ce creionezi decorul dorit, poți continua procesul cu diferite detalii și decorațiuni! Nu uita! Amenajare locuinței presupune și transpunerea personalității tale în decorul pe care dorești să-l creezi!

 

  1. Alegerea mobilierului
  2. Poziționarea canapelei
  3. Alegerea măsuței de cafea
  4. Rafturi pentru folosirea eficientă a spațiului
  5. Locul de luat masa
  6. Detalii și decorațiuni pentru un o amenajare completă

 

  1. Alegerea mobilierului din camera de zi

Primul pas în amenajarea sufrageriei tale este alegerea mobilierului de sufragerie. Acesta trebuie să conțină comoda de televizor pe care plasezi televizorul și o bibliotecă în care îți expui toate volumele din colecția ta.

Pentru a folosi suprafața într-un mod eficient, alege o comodă cu dulapuri care să-ți ofere extra spațiu de depozitare!

 

Tips!

Evită folosirea aceluiași perete, atât pentru comodă, cât și pentru bibliotecă.  În acest fel vei evita crearea unei imagini aglomerate și sufocante în camera te de zi!

 

  1. Poziționarea canapelei în living

După ce ai ales mobilierul din living, este momentul să te ocupi de zona de relaxare!

Canapeaua este, fără îndoială, piesa centrală a fiecărei sufragerii! Aceasta trebuie aleasă în funcție de dimensiunile încăperii, de preferințele tale estetice și cromatice, dar și în funcție de aspecte ce țin de funcționalitate.

Poți alege o canapea extensibilă care să suplimenteze, la nevoie, locul de dormit din casa ta. De asemenea, dacă nu crezi că vei avea nevoi de un extra pat la tine în casă, poți opta pentru una fixă.

 

În funcție de spațiul de care dispui, ai opțiunea unei canapele cu 2 locuri sau mai multe locuri, în continuarea căreia să vină fotolii sau taburete.

Când vine vorba de stil, variantele sunt multe și diverse. Modern, clasic, minimalist sau rustic, în tonuri deschise, închise, monocrom sau cu detalii puternice...posibilitățile sunt nenumărate! Alege-o pe cea care se potrivește cel mai bine viziunii și nevoilor tale de amenajare a sufrageriei.

Când vine vorba de poziționare, lucrurile rămân simple! Canapeaua va fi mereu orientată către centrul de interes al sufrageriei.

Fie că este vorba de comoda de televizor, de un geam de mari dimensiuni ce oferă o priveliște care iți taie respirația, ori un șemineu autentic cu un design impresionant, acestea trebuie să fie ușor de admirat de pe canapea!

 

  1. Alegerea măsuței de cafea

Măsuța de cafea este un alt element foarte important în amenajarea sufrageriei. Ea vine în completarea canapelei și trebuie să se potrivească cu design-ul mobilierului din living.

Măsuța de cafea este locul pe care vei așeza gustările și băuturile cu care îți servești invitații, așa că asigură-te că este localizată suficient de aproape de canapea!

 

  1. Rafturi pentru folosirea eficientă a spațiului din sufragerie

Rafturile de perete din sufragerie îndeplinesc, de regulă, două roluri. Primul vizează utilitatea. Acestea pot crea extra spațiu de depozitare, fără să aglomereze încăperea cu prea multe piese de mobilier. Al doilea rol ține de estetic, întrucât poți folosi rafturi în forme variate care să  decoreze sufrageria într-un mod inspirat.

Pe lângă aceste roluri, rafturile te ajută să menții un spațiu organizat și ordonat!

  1. Locul de luat masa din living

Dacă te bucuri de un living spațios poți muta locul de luat masa din bucătărie, în camera de zi! O masă elegantă, alături de un set de scaune vor completa decorul sufrageriei tale!

Poți alege o masă extensibilă care să-ți pună la dispoziție spațiul de care ai nevoie pentru cinele cu cei dragi! În funcție de numărul de invitați, poți alege un set cu 4 sau cu 6 scaune.

Pentru un decor uniform, alege un set de masă și scaune complementar ca design mobilierului din sufragerie!

 

  1. Detalii și decorațiuni pentru o sufragerie amenajată completă

Acum că piesele centrale de mobilier de sufragerie  au fost alese, este momentul să acorzi atenție detaliilor! Fără detalii, amenajarea încăperii este incompletă! Acestea transformă atmosfera monotonă, lipsită de personalitate dintr-un livng, într-una confortabilă, caldă și primitoare.

Când ajungi la decorațiuni pentru sufragerie, este momentul să dai frâu liber imaginației și creativității tale și să încerci să combini elemente diferite, dar care totuși se potrivesc. Acesta este momentul în care aduci cât mai mult din personalitatea, interesele și pasiunile tale în ambientul creat și transformi o casă într-un cămin!

 

Pentru început, alege decorațiunile textile, precum perdelele și draperiile, covorul, pernele decorative pentru canapea și păturile. Aici stabilești direcția cromatică pentru sufrageria ta.

Alte detalii important sunt tablourile, ramele foto care reflectă amintirile dragi din viața ta, dar și decorațiunile de mici dimensiuni. De asemenea, poți alege plante expuse pe o etajeră metalică care vor oferi un aer fresh camerei.

 

Când vine vorba de decorațiuni pentru sufragerie este totuși important să menții un echilibru și să nu te lași dus de val! Nimeni nu-și dorește ca sufrageria sa să se transforme într-un spațiu supraaglomerat, fără nicio direcție stilistică sau cromatică!

Pentru mai multe idei de amenajare a asufrageriei, consultă oferta Homs de mobilier pentru living!

 

 

Adauga comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

NEWSLETTER

Aboneaza-te la newsletter-ul HOMS.